Pages

Wednesday, July 10, 2013

Level 3 Addition and Subtraction

Show how you solve these number problems.  

1.  Maraea is saving to buy a cat.  In 3 weeks she has saved $9, $56 and $72.
Show how to work out how much she has saved altogether.
$50+$70=$120, $9+$6+$2=$17, $120+$17=$137
Maraea has $137 dollars altogether.

2. Tom saves his money each month to buy a dog.  In 4 months he has saved $36, $78, $203, and $123.  Show how to work out how much he has saved altogether.
100+200=300, 30+70+20=120, 6+8+3+3=20, 300+120+20=440
Tom has $440 dollars altogether.



3.   Te Ao is saving to buy a horse.  So far she has saved $17, $160, $72, and $148.  Show how to work out how much she has saved altogether.
100+100=200, 10+60+70+40=180, 7+2+8=17, 200+180+17=397
Te Ao has $397 dollars altogether.






4.  Petelo has $ 147 as a present.  He spent $78 at the shop.  How much has he got left?
100-8=92
40-7=53
92

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.